ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ, ΛΑΤΡΕΙΑ, ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΦΩΤΟΕΝΘΥΜΗΜΑΤΑ, ENOΡΙΑ-ΔΡΑΣΙΣ

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

ΟΙ ΧΙΛΙΑΣΤΕΣ ή ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ στις πόρτες μας

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ

       Η σημερινή οργάνωση των χιλιαστών ( Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά ) ξεκίνησε μόλις τον προπερασμένο αιώνα (1881).
Ιδρυτής και πρώτος αρχηγός της υπήρξε ο Αμερικανοεβραίος έμπορος Κάρολος Ρώσελ. Πρόκειται για τους πιο φοβερούς αιρετικούς όλων των εποχών, υιοθέτησαν και κηρύττουν τις περισσότερες από τις αιρέσεις των διαφόρων εποχών, προσθέτοντας σ' αυτές και πολλές  άλλες.


ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ

Ειδικότερα οι Χιλιαστές:
1. Δεν πιστεύουν στην Αγία Τριάδα , ούτε ότι ο Θεός είναι Πνεύμα.
2. Πιστεύουν πώς ο Χριστός δεν είναι Θεός, αλλά ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, το πρώτο κτίσμα του Θεού.
3. Η Παναγία, οι Άγιοι, τα Μυστήρια, ο Σταυρός , οι Εικόνες είναι πράγματα μισητά και απαράδεκτα.
4. Δεν πιστεύουν στην Εκκλησία και πολεμούν και διαβάλλουν τους κληρικούς.
5. Πιστεύουν πώς ο άνθρωπος είναι μόνο σώμα. Ότι ονομάζουμε ψυχή είναι απλώς η ζωή, όπως ακριβώς η ζωή των ζώων. Πεθαίνοντας ο άνθρωπος περιέρχεται στην ανυπαρξία, εκμηδενίζεται.
6. Τον ουράνιο παράδεισο θα τον κερδίσουν μόνο λίγοι χιλιαστές, δηλαδή αυτοί που βρίσκονται στην ηγεσία της οργάνωσης, γιατί μόνο αυτοί είναι παιδιά του Θεού. Οι άλλοι χιλιαστές θα κληρονομήσουν τον επίγειο παράδεισο της χιλιετούς βασιλείας του Χριστού μετά την συντέλεια του κόσμου και οι υπόλοιποι άνθρωποι που δεν ανήκουν στην οργάνωση θα εξολοθρευτούν.
7. Η κυβέρνηση, οι εξουσίες, ο στρατός, η σημαία ανήκουν όλα στον σατανά.
8. Η αιμοδοσία, η μετάγγιση, ο εμβολιασμός απαγορεύονται.

ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ

Είναι ανάγκη λοιπόν να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να αντιδράσουμε σωστά :
1. Όταν τους ανοίγουμε την πόρτα μας, εμείς είμαστε απροετοίμαστοι και ανύποπτοι. Αυτοί αντίθετα είναι πανέτοιμοι να μας αντιμετωπίσουν με σχέδιο πανούργο, ψυχολογημένο και δοκιμασμένο.
2. Κάποιοι Χριστιανοί τους δέχονται με την αφελή σκέψη πώς με τη συζήτηση μπορούν να τους βοηθήσουν. Ας έχουμε λοιπόν υπόψη μας ότι αυτό είναι αδύνατο. Άλλωστε σκοπός τους είναι η δική μας αλλαγή.
3. Η μόνη ορθή αντιμετώπισή τους είναι η εκδίωξη τους. Με ευγένεια αλλά και με έμφαση δηλώνουμε πώς δεν επιθυμούμε καμία απολύτως συζήτηση.
4. Ποτέ δεν αγοράζουμε έντυπα δικά τους, ούτε και να τα δεχόμαστε  εάν μας τα προσφέρουν δωρεάν.
5. Να ενημερώνουμε τον ιερέα της ενορίας μας για την επίσκεψη των χιλιαστών και βεβαίως τους συγγενείς, φίλους και γειτόνους μας ώστε να προφυλάξουμε κάποιον αδελφό μας να πέσει στα δίχτυα τους.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ

      Είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί και ο Κύριος μας ζητά να αγαπάμε όλους τους ανθρώπους, επομένως και τους χιλιαστές. Αυτό που αποστρεφόμαστε είναι οι φρικτές αιρέσεις που οδηγούν τον άνθρωπο στην απώλεια.
Γι' αυτό:
1. Οφείλουμε να μελετάμε την Αγία Γραφή που είναι ο ζωντανός λόγος του Θεού, για την προσωπική μας οικοδομή αλλά και διότι κάποιοι από εμάς τους Χριστιανούς που είναι ακατατόπιστοι σε θέματα πίστεως, πέφτουν εύκολα θύματα των χιλιαστών και γενικά των αιρέσεων.
2. Πρέπει να συμμετέχουμε ενεργά στα Μυστήρια, την κοινή λατρεία, στη ζωή και τα έργα της ενορίας μας, αποδεικνύοντας έτσι, πώς η Ορθοδοξία δεν είναι υπόθεση γνώσεων αλλά κυρίως ορθός τρόπος ζωής.


 Επιμέλεια: Πρεσβ. Δημήτριος Μπακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.